Napoleon savulastuputki Prestige/ROGUE
Napoleon ruostumattomasta teräksestä valmistettu savulastuputki Prestige ja ROGUE kaasugrillien ruskituslevyjen päälle. Savuaromin lisäämien ruokaan avaa makuaistimuksille aivan erilaisia vivahteita kuin perinteiset valmistus menetelmät. Savumakujen lisäämien soveltuu erityisen hyvin grillissä valmistettaviin ruokiin ja ovat lisäksi helposti toteutettavissa ulkona grillissä ilman pelkoa palohälyttimien aktivoitumisesta ja liiallisen savun aiheuttamaa häiriötä sisätiloissa.
Hyvin kostutetut lastut asetetaan erilliseen savustusputkeen joka asetetaan päällä olevan polttimon ruskistuslevyn päälle, josta lastut kytiessään muodostavat pitkään runsasta savua grillin sisään. Tällöin kypsennettävä ruoka asetetaan epäsuoran grillaustekniikan mukaisesti kauemmaksi päällä olevista polttimoista. Epäsuorasta grillauksesta on kyse silloin, kun valmistettavat elintarvikkeet sijoitetaan grilliin siten, ettei niihin kohdistu suoraa lämpöä.
Lämpötilana grillissä tulisi olla noin 100C – 120C asteen tietämillä jolloin kypsennystä voidaan jatkaa, valmistettavasta tuotteesta riippuen pitkiäkin aikoja, menettämättä ruuan mehukkuutta, kuitenkin saaden aikaan voimakkaampi savun aromi ateriaan.
Eri puulajien valmiit savulastut antavat kaikki hyvin erityyppisen aromin ja eri lajikkeita löytyy Napoleonin valikoimista jo toistakymmentä, joten omien mieltymysten ja makutottumusten löytämiseksi kannattaa kokeilla eri makuja erilaisilla tekniikoilla ja eri raaka-aineille.