Petromax DutchOven ft6 valurautainen pata jaloilla

89,90 €
SKU
ft6

Petromaxin Dutch Oven on täydellinen työkalu kotikeittiöön uuniin tai keittolevylle, pihalle grilliin, leirillä ulkonuotioon tai brikettien avulla vaikkapa puistossa tapahtuvaan monipuoliseen ruoanvalmistukseen. 

Petromax DutchOven ft6 valurautainen pata jaloilla
Petromax DutchOven ft6 valurautainen pata jaloilla Petromax DutchOven ft6 valurautainen pata jaloilla Petromax DutchOven ft6 valurautainen pata jaloilla Petromax DutchOven ft6 valurautainen pata jaloilla

Dutch Oven tarjoaa lukemattomia erilaisia tapoja valmistaa maittava ateria alusta loppuun. Se toimii esimerkiksi keittoastiana, haudutuspatana, uunina, isona rasvakeittimenä. Dutch Ovenin kantta voi käyttää padan peittämisen lisäksi paistinpannuna. Uunissa valmistuvat niin maittavat rapeakuoriset symmetrisen muotoiset leivät, makaronilaatikko kuin vaikkapa pulledporkkia suurellekin seurueelle. Hitaasti kypsyvät haudutettavat pataruuat valmistuvat Dutch Ovenissa kuin itsestään ilman pelkoa tarkkailun puutteesta johtuvaa kiinnipalamista. Petromaxin Dutch Oven mallistossa on kaksi erilaista pata tyyppiä, jaloilla varustettuna tai ilman jalkoja. Molemmista malleista löytyy 7 erikokoista pataa 1'', 3”, 4,5'', 6”, 9”, 12” ja 18'', joiden vastaavat litratilavuudet ovat 1,1l, 1,8l, 4l, 6,1l, 8l, 11,5l ja 17,3 l. Jaloilla varustettu pata voidaan heittää suoraan tulisen hiilloksen päälle tai leirinuotion keskelle. Briketti lämmityksessä briketit tai hiilet asetetaan palamattomalle alustalle ja uuni niiden päälle. Lisäksi kannen päälle kaadetaan tulisia brikettejä, joiden avustamana uunin sisälämpötila nousee noin 325C asteeseen. Muistikaavana brikettien määrään voi käyttää kolme yli ja kolme ali sääntöä. Kannen päälle asetetaan tällöin 3 brikettiä enemmän kuin padan tuumakoko ja padan alle kolme vähemmän kuin sen tuuma koko. Tällöin esimerkiksi 12” padan kannelle tulee 15 brikettiä ja sen alle 9 kpl. Pitkässä kypsennyksessä tulee brikettejä lisätä tarpeen mukaan. Padan ja kannen liitokseen on tehty hahlo lämpömittarin anturia varten. Se avautuu riittävästi kannen ollessa juuri oikeassa asennossa, muissa asennoissa kansi on hyvin tiivis pitäen ruoan aromit ja kosteuden padan sisällä. Periaate pataa käytettäessä on että kun et kurki et hukkaa lämpöä. Valurauta on painava, vakaa ja erittäin pitkäikäinen materiaali, joka toimii kaikenlaisten raaka-aineiden kypsennyksessä. Petromaxin valurautatuotteet säilyttävät hyvät ominaisuutensa isältä pojalle ja itse asiassa ne vain paranevat vanhetessaan patinan seurauksena. Ruokaan siirtyy enemmän makuja joka käyttökerralla, kun työstetty pinta imee ruuanvalmistus rasvan makuineen itseensä ja luovuttaa vivahteet seuraavaan ateriaan. Valurautatuotteiden parhaisiin ominaisuuksiin kestävyyden lisäksi kuuluu niiden kyky jakaa lämpöä tasaisesti ja varastoida energiaa itseensä pitkiäkin aikoja. Valurauta on myös helppokäyttöinen ja sen huolto on hyvin vähäistä, lisäksi kaikki Petromaxin Saksassa valmistetut valurauta tuotteet ovat jo valmiiksi tehtaalla käsitelty siten, että ne voidaan ottaa heti käyttöön ilman erillistä rasvapolttoa.

Lisätietoja
Tilavuus 6,1 litraa
Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Petromax DutchOven ft6 valurautainen pata jaloilla
Arviosi