Barbecook savulastulaatikko
Barbecookin savulastulaatikko emaloitua terästä, kansi ruostumatonta terästä soveltuu pidikkeen kanssa Spring, Siesta ja Quisson kaasugrilleihin ja ilman sitä kaikkiin grilleihin. Savuaromin lisääminen ruokaan avaa makuaistimuksille aivan erilaisia vivahteita kuin perinteiset valmistus menetelmät. Savumakujen lisäämien soveltuu erityisen hyvin grillissä valmistettaviin ruokiin ja ovat lisäksi helposti toteutettavissa ulkona grillissä ilman pelkoa palohälyttimien aktivoitumisesta ja liiallisen savun aiheuttamaa häiriötä sisätiloissa Hyvin kostutetut lastut asetetaan erilliseen savustuslaatikkoon joka asetetaan päällä olevan polttimon ruskistuslevyn päälle, josta lastut kytiessään muodostavat pitkään runsasta savua grillin sisään. Tällöin kypsennettävä ruoka asetetaan epäsuoran grillaustekniikan mukaisesti kauemmaksi päällä olevista polttimoista. Epäsuorasta grillauksesta on kyse silloin, kun valmistettavat elintarvikkeet sijoitetaan grilliin siten, ettei niihin kohdistu suoraa lämpöä. Lämpötilana grillissä tulisi olla noin 100C – 120C asteen tietämillä jolloin kypsennystä voidaan jatkaa, valmistettavasta tuotteesta riippuen pitkiäkin aikoja, menettämättä ruuan mehukkuutta, kuitenkin saaden aikaan voimakkaampi savun aromi ateriaan. Eri puulajien valmiit savulastut antavat kaikki hyvin erityyppisen aromin ja eri lajikkeita löytyy valikoimasta useita, joten omien mieltymysten ja makutottumusten löytämiseksi kannattaa kokeilla eri makuja erilaisilla tekniikoilla ja eri raaka-aineille.
Savuaromin lisääminen ruokaan avaa makuaistimuksille aivan erilaisia vivahteita kuin perinteiset valmistus menetelmät. Savumakujen lisäämien soveltuu erityisen hyvin grillissä valmistettaviin ruokiin ja ovat lisäksi helposti toteutettavissa ulkona grillissä ilman pelkoa palohälyttimien aktivoitumisesta ja liiallisen savun aiheuttamaa häiriötä sisätiloissa Hyvin kostutetut lastut asetetaan erilliseen savustuslaatikkoon joka asetetaan päällä olevan polttimon ruskistuslevyn päälle, josta lastut kytiessään muodostavat pitkään runsasta savua grillin sisään. Tällöin kypsennettävä ruoka asetetaan epäsuoran grillaustekniikan mukaisesti kauemmaksi päällä olevista polttimoista. Epäsuorasta grillauksesta on kyse silloin, kun valmistettavat elintarvikkeet sijoitetaan grilliin siten, ettei niihin kohdistu suoraa lämpöä. Lämpötilana grillissä tulisi olla noin 100C – 120C asteen tietämillä jolloin kypsennystä voidaan jatkaa, valmistettavasta tuotteesta riippuen pitkiäkin aikoja, menettämättä ruuan mehukkuutta, kuitenkin saaden aikaan voimakkaampi savun aromi ateriaan. Eri puulajien valmiit savulastut antavat kaikki hyvin erityyppisen aromin ja eri lajikkeita löytyy valikoimasta useita, joten omien mieltymysten ja makutottumusten löytämiseksi kannattaa kokeilla eri makuja erilaisilla tekniikoilla ja eri raaka-aineille.
| Mitat | (lxsxk) 23,2x9,5x4 cm |
|---|


