Napoleon savustuslastu, Pyökki 700 g
Kevytsavun makua kaasu- tai hiiligrilliin savustuslastuilla. Pyökki on suurikokoinen lehtipuu joka kasvaa useita kymmeniä metrejä korkeaksi. Pyökistä valmistettu savulastu luovuttaa kevyttä aromia ja antaa valmistettavalle ruoalle tasapainoisen ja puhtaan aromin. Se soveltuu antamaan herkullista aromia kaikenlaiselle ruoalle siipikarjasta nieriään. Savustuslastut tulisi liottaa vedessä vähintään 30 minuuttia ennen sen käyttöä. Voit myös liottaa lastut omenamehussa, pilsnerissä, valkoviinissä saaden lisäaromia valmistukseen. Aloittaaksesi kevytsavustuksen, ota savulastut pois nesteestä ja aseta ne Napoleonin savustusputkeen. Tämän jälkeen aseta putki lämmöntasaus-/ruskistuslevyn päälle. Mikäli grillissäsi on sisäänrakennettu savulastulokero, aseta lastut siihen tai hiilikaukalon savulastulokeroon. Kun savua alkaa syntymään, aseta valmistettava ruoka grilliin ja sulje kupu. Pyri pitämään grillin kupua mahdollisimman paljon kiinni saadaksesi savuaromia mahdollisimman paljon valmistettavaan ruokaan.