Napoleon savustuslastu, Luumu 700 g
Kevytsavun makua kaasu- tai hiiligrilliin savustuslastuilla. Luumupuu on suosittu puutarhan hedelmäpuu ja se on monipuolinen savustukseen erinomaisesti soveltuva aromi. Luumusavulastu antaa on hieman kevyempää mutta makeampaa aromia. Luumusavulastua voi sekoittaa vahvempi aromisiin savulastuihin esimerkiksi kyljyksiä tehdessä. Se antaa myös makeaa aromia savustettaessa siipikarjaa, porsasta, hedelmiä ja kasviksia. Savulastut tulisi liottaa vedessä vähintään 30 minuuttia ennen sen käyttöä. Voit myös liottaa lastut mehussa, oluessa, puna- tai valkoviinissä, siiderissä saaden lisäaromia valmistukseen. Aloittaaksesi kevytsavustuksen, ota savulastut pois nesteestä ja aseta ne Napoleonin savustusputkeen. Tämän jälkeen aseta putki lämmöntasaus-/ruskistuslevyn päälle. Mikäli grillissäsi on sisäänrakennettu savulastulokero, aseta lastut siihen tai hiilikaukalon savulastulokeroon. Kun savua alkaa syntymään, aseta valmistettava ruoka grilliin ja sulje kupu. Pyri pitämään grillin kupua mahdollisimman paljon kiinni saadaksesi savuaromia mahdollisimman paljon valmistettavaan ruokaan.