Napoleon savustuslastu, Viski 700 g
Kevytsavun makua kaasu- tai hiiligrilliin savustuslastuilla. Valkotammi on tiheä, vedenkestävä ja lahoamaton puu, joka tekee siitä erinomaisen materiaalin viskitynnyreille. Ajan kuluessa tynnyreihin ilmestyy halkeamia, lohkeamia, jonka jälkeen ne poistetaan käytöstä. Tällöin ne kierrätetään ja niistä valmistetaan savustuslastuja. Viskilastut luovuttavat vahvan aromin valmistettavaan ruokaan, kuitenkaan olematta liian hallitseva. Viskilastu soveltuu erinomaisesti voimakasmakuiselle lihalle kuten nauta, härkä, lammas ja riista. Viskilastu tulisi liottaa vedessä vähintään 30 minuuttia ennen sen käyttöä. Voit myös liottaa lastut puna- tai valkoviinissä, Indian pale ale oluessa, karpalo tai appelsiinimehussa saaden lisäaromia valmistukseen. Aloittaaksesi kevytsavustuksen, ota savulastut pois nesteestä ja aseta ne Napoleonin savustusputkeen. Tämän jälkeen aseta putki lämmöntasaus-/ruskistuslevyn päälle. Mikäli grillissäsi on sisäänrakennettu savulastulokero, aseta lastut siihen tai hiilikaukalon savulastulokeroon. Kun savua alkaa syntyä, aseta valmistettava ruoka grilliin ja sulje kupu. Pyri pitämään grillin kupua mahdollisimman paljon kiinni saadaksesi savuaromia mahdollisimman paljon valmistettavaan ruokaan.