Napoleon savustuslastu, Brandy 700 g
Kevytsavun makua kaasu- tai hiiligrilliin savustuslastuilla. Tammi on tiheä, vedenkestävä ja lahoamaton puu, joka tekee siitä erinomaisen materiaalin brandytynnyreille. Ajan kuluessa tynnyreihin ilmestyy halkeamia, lohkeamia, jonka jälkeen ne poistetaan käytöstä. Tällöin ne kierrätetään ja niistä valmistetaan savustuslastuja. Brandylastut luovuttavat pehmeän aromin valmistettavaan ruokaan, kuitenkaan aromin olematta liian hallitseva. Brandylastu soveltuu erinomaisesti voimakasmakuiselle lihalle kuten nauta, härkä, lammas ja riista. Savustuslastu tulisi liottaa vedessä vähintään 30 minuuttia ennen sen käyttöä. Voit myös liottaa lastut puna- tai valkoviinissä, Indian pale ale oluessa, karpalo tai appelsiinimehussa saaden lisäaromia valmistukseen. Aloittaaksesi kevytsavustuksen, ota savulastut pois nesteestä ja aseta ne Napoleonin savustusputkeen. Tämän jälkeen aseta putki lämmöntasaus-/ruskistuslevyn päälle. Mikäli grillissäsi on sisäänrakennettu savulastulokero, aseta lastut siihen tai hiilikaukalon savulastulokeroon. Kun savua alkaa syntyä, aseta valmistettava ruoka grilliin ja sulje kupu. Pyri pitämään grillin kupua mahdollisimman paljon kiinni saadaksesi savuaromia mahdollisimman paljon valmistettavaan ruokaann