Juhannuksena grillataan!

Juhannuksena grillataan!

Juhannuksena grillataan! Ja useat meistä mökeillä, joissa ei ehkä ole kovin kattavaa maustekaappia, joten loimme Kaasuvalolla Napoleonille tämän maittavan juhannusmenun Kikkomanin ja Rajamäen mahtavilla valmiilla maustekastikkeilla. Nämä reseptit ovat erinomaisen herkulliset ja helpot toteuttaa vaikka mökkiolosuhteissa!

Valkosipuliset varhaisperunat

4:lle

  • 1 kg varhaisperunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia
  • 1 tl suolaa

Tarvitset grillinkestävän vuoan.

Esilämmitä grilli 180 asteeseen epäsuoralle lämmölle.

Pese varhaisperunat.

Sekoita suola, oliiviöljy ja Rajamäen Liquid Valkosipuli, ja pyörittele perunat seoksessa tasaisesti. Kaada perunat vuokaan valkosipuliöljyn kanssa.

Nosta vuoka grilliin epäsuoralle lämmölle ja grillaa käännellen perunoita noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsät.

Poke-varhaiskaali

4:lle

  • 1 varhaiskaali
  • Kikkoman Poke-kastiketta

Esilämmitä grilli 200 asteeseen suoralle lämmölle.

Leikkaa varhaiskaali kuudesta kahdeksaan lohkoon, riippuen kaalin koosta. Aseta palat grilliin suoralle lämmölle ja sivele varhaiskaalia Kikkoman Poke-kastikkeella. Grillaa pari minuuttia niin, että pinnat saavat hyvin väriä. Käännä lohkot ja sivele nämäkin pinnat Kikkoman Poke-kastikkeella. Grillaa jälleen pari minuuttia, ja käännä lohkot vielä kertaalleen. Grillaa vielä minuutin verran, että juuri sivelty pinta karamelisoituu. Nosta lohkot tarjoiluvadille.

Teriyaki-broilerivartaat

4:lle

  • 600 g broilerin paistileikettä
  • Kikkoman Teriyaki BBQ Honey-grillikastiketta
  • vartaita

Esilämmitä grilli 220 asteeseen.

Leikkaa broileri noin parin sentin paloiksi ja pujota palat vartaisiin.

Mikäli käytät puisia vartaita, laita vartaat likoamaan runsaaseen veteen noin tuntia ennen grillaamista.

Aseta vartaat kuumaan grilliin, suoralle lämmölle. Sivele vartaitten pintaan Kikkoman Teryiaki BBQ Honey-grillikastiketta. Grillaa vartaita pari minuuttia per puoli, käännä ja glaseeraa kastikkeella. Jatka grillausta näin käännellen ja glaseeraten kaikilta puoliltaan kymmenisen minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

 

Mausteinen kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Chili-maustetta
  • 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipuli-maustetta
  • 1 rkl Rajamäen Luomu Liquid Basilika-maustetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia

Sekoita kaikki aineet kulhossa. Anna makujen tekeytyä kylmässä puolen tunnin ajan.