Kikkoman resepti - Aasialaisia pihvejä

Kikkoman resepti - Aasialaisia pihvejä

Aasialaisia pihvejä

Valmista marinoitu aasialainen grillipihvi täydellisesti KIKKOMAN sopii täydellisesti yhteen grillissä kypsennetyn aasialainen pihvin kanssa. Naudan sisäfileetä aasialaistyyppisessä marinadissa. KIKKOMAN-soijakastikkeella terävät maut tasapainottuvat optimaalisesti. Erityinen ruokalaji vieraille.

Ainekset - 4:lle annokselle

½ punainen chili
2 valkosipulinkynttä
4 rkl KIKKOMAN-soijakastiketta
2 rkl sherryä
1 tl hunajaa
1 tl sambal oelekia 
4 naudan fileepihviä (paksuus noin 4 cm) 
suolaa

Valmistusohje

  1. Pese chili, poista siitä siemenet ja kuutioi se. Kuori ja purista valkosipuli. Sekoita molemmat huolellisesti yhdessä KIKKOMAN-soijakastikkeen, sherryn, hunajan ja sambal oelekin kanssa.
  2. Laita pihvit kulhoon ja peitä marinadilla. Marinoi jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.
  3. Poista pihvit marinadista, taputtele kuivaksi ja mausta suolalla. Grillaa korkealla, suoralla lämmöllä noin 1 ½ minuuttia. Käännä 90 astetta kauniin grillikuvion aikaansaamiseksi ja grillaa vielä 1½ minuuttia. Käännä pihvit ja grillaa ne toiselta puolelta samalla tavalla.
  4. Aseta pihvit grillin kohtalaisen kuumalle epäsuoralle alueelle ja jatka kypsentämistä 5–10 minuuttia, jotta liemet pääsevät leviämään lihaan ja pihveistä tulisi mehukkaita ja pehmeitä. Ihanteellinen sisälämpötila on 50–55 °C.

Valmista tulinen sambal oelek itse:

  1. Pese 200 g punaista chiliä ja leikkaa se hienoksi siemenien kanssa. Laita 5 hienoksi leikattua chiliä sivuun.
  2. Hauduta loput chilit 100 ml:ssa vettä n. 8 minuuttia, laita siivilään ja anna valua.
  3. Soseuta raa'at chilit hienoksi, sekoita joukkoon 1 rkl öljyä ja mausta sitruunamehulla, fariinisokerilla, valkoviinietikalla ja suolalla.

Tutustu Kikkomanin rsepteihin tästä.